torstai 27. elokuuta 2015

Taidetta ja kotipäivän riemuja


Lapinlahdessa vietimme taiteiden päivää taiteiden yön kunniaksi. Teimme hienoja maalauksia Sibeliuksen musiikin tahdissa ja mietimme tarinaa, mitä värit ja musiikki saivat aikaan. Tarinassa oli karhuja, ruohoa, aurinkoa ja meren laineita. Luonnossa mielikuvitus laukkasi ja tarina muuttui melkein todeksi.



Kalliokaiverrusta tiilellä
Siveltimet puhtaaksi

Maalausta Sibeliuksen tahtiin Taiteiden yön kunniaksi





"Taiteiden yö" teos valmiina







Perjantaisin vietämme kotipäivää. Tällä viikolla meillä on jutuissa ollut mukana kasvikset. Siksi päätimme kotipäivänä valmistaa maistelulautaset. Yhdessä arvuuttelimme tuttuja kasviksia kuvien ja kasvisten avulla. Haistelimme, koskettelimme ja lopulta maistoimmekin. Meistä oli mukavaa kokeilla kuorimaveistä ja repiäkin saimme sekä uunin käyttöä harjoitella. Lehtikaalisipsien teko oli meistä mukavaa....olipa lehdet sitkeitä, mutta muistuivat, jopa raakana. Keväällä olemme jo huippukokkejakin ; )



"Lehtikaalisipsit" kokit puuhissa

Näin hienosti pilkottiin kukkakaalitkin
Parsakaali ja sipuli

Maistelulautanen
kukkakaali, porkkana, punajuuri, sipuli, lehtikaali
(eksyi mukaan hedelmäkin, vesimeloni)




Olimme taas oppineet paljon uutta asiaa, joten oli aika aloittaa ulkoilu hauskanpidolla. Vesileikit ovat siinä ihan parhaat, säällä tällä. Pääsimme melkein huvipuisto tunnelmaan, kun suihkun alla pihalla kirmailtiin.


Aurinkoinen viikko takana, mukavia muistoja taskussa ja monta uutta asiaa opittuna. Meillä on jo ryhmässä hyvä tuttu turvallinen tunnelma, yhdessä kun touhutaan, usein myös naurellaan.

<3 Päivi ja Tupuna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti