torstai 27. elokuuta 2015

Satu,valkoisesta karhusta(Ateneumin innoittamana syntynyt)





 Sadun innoittajana oli Taiteilija Theodor Kittelsenin taulu, Valkokarhukuningas Valemon, Taulu oli esillä Ateneumissa, tarujen kansat näyttelyssä, jossa vierailimme.

VALKOINEN KARHU


Eräänä päivänä prinsessa tapasi metsässä valkoisen karhun, jolla oli käpälissään juuri sellainen seppele, josta oli uneksinut.

Ne olivat menossa linnaan, kakusta tehtyyn vaaleanpunaiseen linnaan. Prinsessa, karhu ja kuningas asuivat linnassa. Paha noita ryntäsi sisään ja kaappasi karhun ja vei mukanaan noidan taloon. Karhu heitti noidan ulos, sitten karhu meni takasin sisään. Noita taikoi karhun takaisin kuninkaaksi. karhu heitti noidan pois. Kuningas haki uuden valkoisen karhun. 

Noita kuoli ja sitten tapahtui niin että karhu meni metsään hakemaan prinsessan. He ratsastivat takaisin linnaan. 
Linnassa on juhlat. Siellä on keksiä, kakkua ja siellä voi tanssia.

Lohikäärme vaani aina kakusta tehtyä linnaa. Ja sitten se paahtoi tulella karkkivaahtokarkkia ja söi ne paahdetut vaahtokarkit.
Ja sitte tuli maaailman karkit ja ne söi ne. Ja muutti toiseen linnaan.

Ja sitten tuli iso sota. Ja siinä sodassa kakusta tehty linna rajähti, ja syttyi tulipalo, mutta kaikki palvelijat alkoivat rakentaa uutta vaaleanpunaista linnaa, jossa oli paljon turvajärjestelmiä ja piikkilankaa.

Mutta sitten tuli vaaleanpunainen karhu, joka oli sotkeutunut kakkuun. Sitten lehdet alkoivat tulla ikkunoista sisään ja muut hedelmät tulivat linnakakkuun. 
Vaaleanpunainen karhu oli syönyt paljon karkkia, puita, kuusia ja vatsa tuli kipeäksi.
Ja sitten se meni lääkäriin, se parantui. Sitten ne piti juhlat. Siellä voi syödä karkkia ja uida. Ja prinsessa, karhu ja kuningas elivät onnellisina, ja sitten ne pyllisti.

                                      - LOPPU-

KIRJOITTANUT TaLu-RYHMÄ ELI TIMANTIT

Suuri kiitos Ateneumille hyvästä ja lapsiakin innoittavasta näyttelystä!

<3 Päivi ja Tupuna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti