sunnuntai 9. elokuuta 2015

Matkamme alkoi aurinkoisessa säässä

Ryhmämme syksy alkoi aurinkoisissa merkeissä. Aloitimme iloisin ja reippain mielin retkeilyn toisiimme samalla tutustuen. Lapsilla riitti kertomista kesän kuulumisissa ja opettelimme viikon aikana uusia asioita. Ruokailimme päivisin päiväkodin pihalla, mikä oli lasten mielestä erityisen hauskaa. Ruokakin tuntui ulkona maistuvan hyvin kaikille. Omat reput tulivat hyvin tärkeiksi ja niistä pidettiin reissussa hyvää huolta.
Kotipaikkamme Lapinlahden puisto tuli meille tutuksi ja siellä meitä ihastutti ensimmäisenä päivänä hiirihaukka komealla olemuksella sekä kuuluvalla äänellä. Löysimme myös  suuren pensaikon, johon rakensimme salaista majaamme.

                      
Yhdessä kun matkaamme, monta asiaa opimme.

Keskiviikkona saimme nauttia päivästä Vattuniemessä meren syleilyssä. Pienet rantakivet molskahtelivat mukavasti mereen ja tasapaino kehittyi kivien päällä taiteillessa. Suurin riemu syntyi virkistäviä merilevä jalkakylpyjä tehden.


Lasten suusta: " Tämä ei tunnu päiväkodilta ollenkaan"


Torstaina matkamme suuntautui Kumpulan koulukasvitarhalle bussilla. Bussissa riitti mukavia 
juttuja niin paljon, että kanssamatkustajiakin hymyilytti, joten uskomme, että saimme monet ihmiset hyvälle tuulelle. Perillä saimme iloisen vastaanoton ja sukelsimme metsäpolulle. Lapset hypähtelivät iloissaan kun löysimme mustikoita, vadelmia ja metsämansikoita. Niistä riitti hyviä makuja suuhun ja taputtelimme tavujakin niistä sanoista.
Kohokohtana oli paikan marjapensaat. Rohkeasti lapset maistelivat  kaikkia marjoja ja jokaiselle löytyi oma suosikki. Vähän keräsimme mukaankin, välipalaksi päiväkodille.


Hyvältä maistui...... " odottakaa, minä haluan vielä vähän syödä"
"Etana etana näytä sarves, onko huomenna poutaa"


                                     
                       





Perjantaina vietimme kotipäivää, leikkien päiväkodilla sekä metsästä mukana tuotuja keppejä maalaten.

Mukava viikko takana, ensi viikolla kuulette kuulumisia Ateneumista, Kumpulasta sekä muista mukavista touhuistamme- Tupuna ja Päivi

1 kommentti:

  1. Ihan mahtavaa että retkeilette ja pidätte tätä blogia! Jään innolla seuraamaan.
    T. Tuon reunimmaisen pinkkihousuisen äiti

    VastaaPoista