maanantai 14. maaliskuuta 2016

Tunnelmia Kreikan matkalta

Matkalaukut pakattu, matka Kreikkaan alkaa. Tätä matkaa on odotettu joulukuusta asti, pohdittu mitä siellä voisi tehdä? Mitä siellä voisi syödä ja ennenkaikkea mitä ottaa mukaan?

Perjantai aamuna päiväkodille tuli jännittynyttä väkeä mukanaan kesäisiä uikkareita ja rantapyyhkeitä. Olihan onneksi mukana aurinkorasva, sillä täytyy suojautua porottavalta auringolta.

Matkahan alkoi sinisessä bussissa kuljettaja Lordogsen kyydissä. Lauloimme bussikuskille, bussilaulun raikuvin lomaäänin.
Lentokentällä saavuttuamme vastassa oli matkaopas Löpö. Suurine aurinkolaseineen ja koko ajan huonoa suomea höpötellen,(kreikkalainen, kun syntyjään) hän ohjasi suuren Timanttien ryhmän lentokentän hissiin.

Matkaopas Löpö tiesi, kuinka lentokentällä toimitaan, ohjaten meidät sujuvasti lähtöportille, kun kuulutus odotushallissa kuului. Tämän jälkeen Finnairin henkilökunta ammattitaitoisesti huolehti meidät omille paikoille ja tarkisti passeista sekä lipuista tietoja.

Koneessa saimme katsoa elokuvan, joka tällä Hanian lennolla oli Nalle Puh ja saimme myös lennon aikana lounaan. Kaikki söivät bataattiranskalaisia tyytyväisinä, vaikka pientä kuisketta kuului "Maistuupa nämä jännältä".

Lennon laskeuduttua Löpö otti johdon käsiinsä. Vei meidät matkakohteeseen eli Haniaan. Siellä saimme oleilla upeassa hotellissa, jossa oli Löpön sanojen mukaan exlusive isoin ja upein uima-allas, kuin missään muualla.
Matkalaiset rentoutuivat heti, ja levittivät rantapyyhkeensä. Kaikki valmistatuivat uimaan ja osa huolehti myös auringolta suojatumista rasvalla. Niin alkoi hulvaton ilon pito. Uitiin, laskettiin vesiliukumäestä ja tanssittiin Zorbaksen tahtiin. Janon yllättäessä allasbaarista sai kauniilta Chiilalta juomaksi jääteetä, ja unohtamatta jäätelöä viilentämään auringon lämpöä.

Mutta kaikki ihana loppuu aikanaan, kun kotiinpaluun aika tuli. Paluulennolla oli hiljaista, matkalaisten kotiin tultua kuului vaan puhetta, "Milloin mennään uudestaan? Kreikka on paras paikka". Onneksi meillä on passit valmiina, voitte miettiä, mikä on seuraava kohde taas.

Kiitos Timatit teitte ikimuistoisen matkan kanssamme. Olitte parasta matkaseuraa mitä maailmassa voi olla!


<3 Päivi ja Tupuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti