tiistai 29. maaliskuuta 2016

LASTENTARHAMUSEO-Ebeneser säätiö

Pääsiäisen jälkeen saapui reipasta väkeä päiväkodille aamulla. Olihan meillä tarkoitus lähteä katsomaan, millaista oli ennen päiväkodissa ja oliko siellä leluja?
Matkanjohtajana meillä toimi opiskelija Marina, joka oli retken järjestelijä.

Matkasimme lastentarhamuseoon Sörnäisiin, jossa on pala Helsingin varhaiskasvatuksen historiaa.


mäntysuopaa ja vettä, sitä tarvitaan



Teimme oppaan johdolla kierroksen ja tutustuimme siihen, mitä päiväkodissa ennen tehtiin. Pääsimme pesemään nyrkkipyykkiä, kantamaan lämmityshalkoja ja katsomaan, miten suuresta huoneesta päiväkotia on johdetaan. Kuulimme vanhasta radiosta uutisia, jotka olivat meistä hassuja.



Ihaninta lopulta paikassa, oli leikkiä mukavilla leluilla. Puupalikat, kävyt, simpukat sekä kankaat, saivat uudet leikit syntymään. Voi sitä leikkisen iloa, jota oli lapsilla. Siinä salissa on leikitty jo 1920-luvulla ja nyt nämä lapset saivat iloa samoista asioista.









Tämän käynnin jälkeen taas herää ajattelemaan, miten tärkeää on antaa lasten leikkiä. Miten paljon he saavat siitä iloa, ja oppivat toisten lasten kanssa yhdessä paljon tärkeitä asioita.




Kiitos museon oppaalle, kerroit tarinat kaikkia innostavasti ja annoit tilaa lasten kysymyksille. Olemme iloisia vierailustamme, Kiitos!

<3 Päivi ja Tupuna

Vanhat kuvat tässä päivityksessä on kuvattu museon seiniltä. Ihania hetkiä ikuistettu, jo silloin kuviin muistoiksi.
Suosittelemme kaikille vierailukohteeksi, sekä perheille, että ryhmille.

www.ebeneser.fi

1 kommentti:

  1. Kiitoksia teille käynnistänne, hauskaa että viihdyitte!

    Terv. Susanna / Lastentarhamuseo

    VastaaPoista