sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kuvasuunnistus luonnossa

Tänään aiheena oli avaruussuunnistus. Matkasimme iloisena joukkona Lapinlahden sairaalan puistoalueelle. Matkalla näimme Kultahippujen ryhmän Leikkipuisto Ruoholahdesta. Iloisina he tervehtivät meitä ja kerroimme kuulumiset toisillemme. Sitten päätimme,
että he voivat tulla mukaan meidän avaruussuunnistukseen. Tässä suunnistuksessa oli tarkoituksena liikkuminen luonnossa, muistin harjoittaminen, sanojen tavuttaminen, rytmin opettelu sekä sanavaraston lisääminen pictokuvien avulla. Tärkeimpänä oli kuitenkin ryhmässä yhdessä toimiminen.

Suunnistuksen aluksi muistelimne avaruusmatkaamme ja sitä kuinka meistä oli tullut nyt avaruusolioita. Nyt kun me kummat oliot olimme tippuneet tähän maahan, meitä ihmetytti ne kaikki ihmeelliset kulkuneuvot, joilla täällä kuljetaan.
Tehtävä oli siis oman ryhmän kanssa etsiä kulkuneuvot, jotka olivat omassa suunnistuslapussa. Löydettyään oman rastin, piti kulkuneuvon nimi tavuttaa ja vielä rytmissä taputtaa. Siellä oli ainakin               KA-NOOT-TI         LEN-TO-KO-NE   AU-TO
Kaikki ryhmät löysivät omat rastipisteensä ja palkkiona kaikille oli hymyt ja taputukset.
KIITOS LEIKKIPUISTO RUOHOLAHDEN KULTAHIPUT #leikkipuistoruoholahti




RASTILAPUT

VIESTEJÄ AVARUUDESTA


AVARUUSOLIO



Tämän jälkeen jatkoimme lumileikkejä, saimme aikaan hevosia, lumiukkoja, "munamiehen" ja avaruusolion.

Leikissä oli tulihirviö, joka vei vangiksi perheen lapsia, mutta pelastajat olivat onneksi aina paikalla. Lasten mielikuvitus on kyllä huippua. Näihin leikkeihin sisältyy aina ripaus tosiasioita, kourallinen utopiaa ja vadillinen ihan uskomattomia juttuja. Siksi lasten leikkiä on niin ihana seurata. Siitä oppii myös monia asioita.

Juokseminen on myös tälle ryhmälle tullut tärkeäksi. Kaikutunnelissa harjoitellaan alamäki juoksua, lähdetään yksitellen kun aikuinen koskee pipoon. Siis tässä opimme reaktiokykyä. Sitten näytämme omilla vuoroilla eri tapoja liikkua. Milloin on hyppyjä ja käsien pyöritystä. Parasta monelle on loppupyrähdys, joka on pieni ylämäki ennen Lapparin porttia. Siinä saa jokainen juosta omalla tyylillä, omalla vauhdilla. Kuten arvatte, useimmat juoksevat sen spurttina, hengästyvät todella ja kuten lapset sanovat; "mun sydän pomppii rinnasta ulos kohta kokonaan" "tää kasvattaa lihaksia, mun iskä on sanonut kotona".

SIIS LIIKKUMISEN ILOA, JOKA PÄIVÄ VIELÄ PARHAASSA SEURASSA. ME RYHMÄN AIKUISET OLLAAN AIKA ETUOIKEUTETTUJA.
#liikunta #luonto #leikki #pictokuvat #suunnistus #varhaiskasvatus #lumi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti