perjantai 6. toukokuuta 2016

Kumpulan koulukasvitarha

Kiitos koko vihreän oksan werstaan porukka! Olemme kaikki iloisia, kun olemme saaneet teihin tutustua! 




Aurinko, kevät ja iloinen jälleennäkeminen. Täällä Kumpulassa puiden lehtisilmut ovat avautumassa ja maa tuoksuu kostealta mullalta. Me Timantit oltiin kuin kotonamme taas. Meitä vastassa oli Mari, Pekka ja Karoliina, jotka toivottivat meidät kaikki tervetulleiksi.
Ensin leikimme metsässä, katsoen mitä kivaa siellä oli säilynyt syksyltä. Tutut paikat olivat tallessa ja leikit alkoivat heti sujua.

Sitten oli työn aika, kun aloimme kylvää siemeniä pieniin ruukkuihin. Ensin leivoimme multaa, jotta saimme siihen veden imeytettyä. Kosteassa mullassa siemenet itävät nopeammassa tahdissa.
Pekka haki vettä helikopterilla merestä, oli jutuista parasta, lasten mielestä.




 Istutimme maissia, kurpitsaa ja kehäkukkia. Jokainen lapsi sai mukaansa kukkasiemen pussin, jotta voi kotona opastaa kukkien kasvatusta.




Ensin laitoimme ruukkuihin multaa, sitten sinne laitettiin maissin liotettu siemen. Syvyys mitattiin tarkkaan etusormen nivel mitan avulla. Sitten ne laitettiin kasvilaatikoihin ja vietiin itämään. Tämä kaikki sujui kuin liukuhihnalla, kaikki puuhasivat hyvällä tuulella.

Sitten oli levähdyksen aika, söimme eväitä kunnes alkoi varpaita vipottaa. Lapset keksivät omatoimisesti pelata tuttuja liikuntaleikkejä.


Lopuksi vielä kuokimme omaa pientä penkkiä, johon on tarkoitus istuttaa ainakin kukkia.

Madot ja koppakuoriaiset, paljon tärkeämpiä kuin rikkaruohot konsanaan.








Vihreän oksan werstas tekee tärkeää työtä ja me kaikki olimme iloisia kun saimme taas uusia kokemuksia ja opimme uusia asioita. Muistamme tämän päivän tapahtumat varmasti pitkään.

Tänään tuli liikuntaa taas monessa muodossa ja luonnollisella tavalla. Tuli monta askelta, kiipesimme kalliolla, seikkailimme metsässä, leikimme liikuntaleikkejä, kuokimme pellolla juoksimme vielä päiväkodin puistossa.


Päivi ja Tupuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti