sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Hyvää Satupäivää kaikille!

                       

Satupäivän iloa, oli meillä viikolla tarjolla.
Tässä on kuvia, siitä kun kävimme Meritullintorilla. On hienoa, kun yritykset ottaa osaa, näin hienoa ideaa saa kehua. Saimme siis maalata ikkunaa, jossa oli jo tarinaa. Kaikkia puuha hymyilytti ja opimme taas uusia juttuja.
Tästä voi aloittaa Satupäivän. Satuja voi lukea vaikka kotona tai käydä jossain tapahtumassa. Helsingissä on tänään 18.10.15 monta satupäivän tapahtumaa.

Tässä ikkuna, joka maalattiin.

Ikkunassa oli teksti:


SATUPÄIVÄ
ROUVA RAPU KÄVELYTTI POIKASIAAN LUMPEENLEHDELLÄ JA HERRA HAUKI IHAILI AURINGOSSA PAISTATTELEVAA MERIMAKKARAA.
PIKKU-RAPU ROOPE KURKISTI ENSIMMÄISTÄ KERTAA VEDEN PINNAN YLÄPUOLELLE.
MITÄ HÄN SIELLÄ NÄKI?



Lapset puuhassa, aivan innoissaan.
Tarkkaa puuhaa...
Kaikki yhdessä hyvässä sovussa.

Tämä oli kaikille mukavaa puuhaa. Työ tehtiin kaikessa sovussa ja välillä kuului naurua. Tarkkuutta vaadittiin, kun viivojen sisäpuolella pysyä yritettiin. Tarvittiin myös luovuutta, minkä väriseltä mahtaa näyttää merimakkara? Päiväkodilla vielä puhuttiin, miten mereen paremmin tutustuttaisiin.
Päiväkodissa meillä satuja luetaan, kuunnellaan, kerrotaan, kirjoitetaan ja taiteillaan. Sadut elävät mukana päiväkodin arjessa.
Lapsuudesta voi muistaa hetket, kun kääriytyy viltin alle lämpöiseen ja joku lukee satua. Muistoissa meillä aikuisilla voi olla esim. Punahilkka satu. Miten lumoava se oli. Lapsena kuvittelin, voiko olla totta, että susi syö ihmisen?  Miten kiehtovaa oli leikkiä Punahilkkaa. Pukeutua ja mielikuvituksessaan seikkailla tarina. Olla yhtä rohkea kuin Punahilkka, vaikka pelottaa. Nämä mukavat muistot lämmittävät vielä aikuisena.

Meillä aikuisilla on ihana etuoikeus, kun voimme ilahduttaa lapsia lukemalla satuja. Käytetään tätä etuoikeutta tänään Satupäivänä, mutta myös muina päivinä.

Minkä sadun te olette tänään lukeneet?


Kiitokset vielä tuon Satupäivän ikkunamaalauksen mahdollistaneelle yritykselle Profit Interior Oy.

 <3 Tupuna ja Päivi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti