perjantai 1. huhtikuuta 2016

Linnunpönttöjä, miljoona linnunpönttöä haasteeseen.

Viikko huipentui matkaan toiselle puolelle kaupunkia. Metrolla matkasimme Kontulaan, linnunpönttöjä nikkaroimaan.
Perille päästyämme, meitä vastassa oli iloisia ihmisiä. Käteltiin Mari, Riikka ja Pekka, jotka oli meidän oppaita tässä jutussa.


Jakauduimme ryhmiin ja aloimme miettimään mitä osia linnunpönttöihin tarvitaan? Minne suuntaan piti olla puun sydän syyt ja minne puolelle tarvittiin karheaa pintaa.











Kokosimme puupaloista ensin pöntön ohjeiden mukaan, sitten ryhdyttiin naulailemaan. Piti meidän ruuveja ruuvata ja hioa hiekkapaperilla. Saimme myös höylätä oviluukkua sopivammaksi.
Välillä piti olla kuulosuojaimet, mutta se ei haitannut vaan oli kivaa. Loppu poraukset olivat monesta parasta. Sai porata porakoneella ja tuli onnistumisen tunnetta.



Suuri kiitos Riikka, Mari ja Pekka! Me saimme kokea upean elämyksen, jonka muistamme tulevaisuuteen. Kumpulan koulukasvitarhalla tavataan :-) katsotaan yhdessä, kuka rakentamaamme linnunpönttöön muuttaa. On hienoa, että saamme varhaiskasvatuksessa tehdä yhteistyötä useiden tahojen kanssa.
Saamme näin tarjota, monelle ainutlaatusia kokemuksia. Oli meille aikuisille myös, mukava muistella aikoja, kun oli lapsena puutyö luokassa.

 http://www.lastenpuutarha.fi/toiminta/nuorille/vihreae-oksan-werstas/

http://yle.fi/aihe/miljoona-linnunponttoa

http://yle.fi/aihe/luonto

Aurinkoista viikonloppua kaikille.

Nautitaan keväisestä luonnosta :-)

<3 Päivi ja Tupuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti